Met Faol in Oostenrijk. Wat een ervaring !

 

In  maart van dit jaar zijn  Faol en ik als leden van de Reddings Honden Groep Drenthe een week lang in het plaatsje Hohentauern (+1725 mtr) op lawinetraining geweest. Samen met leden van "Oger zoekhonden" een reddingshonden groep waar de RHGD mee samenwerkt in Nederland.

Het was een inspannende en vermoeiende week van veel holen graven en weer dichtmaken. Het is geweldig om te zien dat Foal in n week tijd zveel kan leren.

Hij heeft geleerd dat hij in de sneeuw niet meer moet verwijzen ( de hondengeleider ophalen),maar zelfstandig dr moet gaan met graven. Dat is een hele andere manier van werken als op de vlakte (bos).

 

 

Het begint relatief makkelijk met zoeken in een open hol. Wat voor Faol natuurlijk geen probleem is. Vervolgens wordt het sneeuwhol met steeds dikkere  blokken sneeuw en ijs dicht gemaakt.

 

Als laatste oefening in deze week, wordt er een lawineveld gecreerd, waar Faol geheel zelfstanding op zoek moet naar het slachtoffer.  Als hij het slachtoffer eenmaal gevonden heeft, moet hij het slachtoffer zelfstandig uitgraven. Ik mag alleen maar de uitgegraven sneeuw opzij scheppen. Het is geweldig om te zien wat een “drive” deze hond heeft! En wat ben ik ontzettend trots op hem!

 

 

De ontwikkeling van Faol is goed te volgen via de makkelijke oefening in Filmpje 1 en de moeilijkere in Filmpje 2.

 

Ein herzliches Grss Gott

mede namens Marjolein en Faol!

 

En hier is het "Foto-album"

Vorige pagina