Xerus vom Schwarzen Panther

04-08-2003 * 13-11-2012

 

Op 13 november 2012 hebben we afscheid moeten nemen van Xerus. Amper een half jaar na het overlijden van Merlin, werden we opnieuw opgeschrikt, ditmaal door een acute leukemie, geconstateerd bij onze Xerus. Het verloop van deze ziekte ging heel snel. In eerste instantie ging ik naar de dierenarts omdat ik vond dat Xerus, in mijn ogen, niet meer helemaal fit was. Eten deed ie zoals gewoonlijk nog heel goed, maar bij de wandelingen leek ie zich wat in te houden en ook lag hij in huis veel te hijgen. Ik had er geen goed gevoel over en tot mijn grote schrik werd mijn intuďtie bewaarheid.

 

Vrijdags, bij de dierenarts, constateerde zij een vergrote milt en opgezette lymfklieren in de nek en achter. Eerst een scan gemaakt, waarop een en .ander nog niet helemaal duidelijk was. Op de röntgenfoto die daarna werd gemaakt, was wel duidelijk zichtbaar dat zowel de milt als de lever vergroot waren. De DA nam een punctie van een lymfklier en heeft ook bloed afgenomen. Maandags kwam de uitslag: leukemie. De waardes waren zeer slecht. Voor mij was het toen al duidelijk dat het goed mis was, want Xerus ging zienderogen achteruit, dat weekend. Hij had het zichtbaar benauwd. Op dinsdagmiddag is hij rustig ingeslapen.

 

Ik ben nog steeds van slag. Alles ging zó snel…

 

Xerus was mijn reu, mijn beschermer, mijn grote “knuffelbeer”. Altijd aanwezig, altijd blij met gezelschap van mensen, waarbij hij steeds probeerde om iedereen voor zich in te nemen, charmeur als ie was. Gek op kinderen, die hij altijd voorzichtig benaderde. Met andere reuen had ie niet veel op, maar bij teven wendde hij al zijn charme aan om haar voor zich te winnen.
 

Kortom, een hond met zijn naam in hoofdletters geschreven….XERUS.

 

De pagina van Xerus

 

Vorige pagina