Vrijdag 29 oktober was voor Kaala een belangrijke dag, voor de eerste keer schapendrijven, opwindend! Maar de dag begon rustig, met een wandeling in decor van prachtige herfstkleuren en met zo’n achtergrond staat Kaala altijd mooi op de foto.

 

En vervolgens naar Nootdorp voor het schapendrijven. Kaala was vergezeld van Maria en haar broer (foto’s en filmpje). Bij het zien van de schapen was Kaala al bijna niet meer te houden. Eerst was er een demonstratie met de hond van de trainer en daarna was de beurt aan Kaala. Op het teken van de trainer mocht ze los. Je hebt natuurlijk geen idee wat er gaat gebeuren zo’n eerste keer en er is altijd maar een manier om daar achter te komen.

 

Maar kennelijk zit het toch in de genen, de schapen bij elkaar houden, zodra een schaap wegliep bij de kudde haalde Kaala hem meteen terug. Op een gegeven moment had ze de schapen bij elkaar tegen het hek gedreven en moest ze even pauze nemen, even bijkomen. De trainer gaf toen al aan, het herderen zit er bij Kaala van nature in. Tijdens deze pauze kende Kaala geen rust, ze wilde meteen weer terug naar de schapen. Uiteindelijk  mocht ze nog een keer, nu met met mij (Maria) als herder tussen de schapen. Zodra Kaala dat zag ging de knop om, ze wist de schapen horen bij het vrouwtje en ik moet helpen ze bij elkaar te houden. En elke keer dreef ze de weggelopen schapen  terug naar de kudde. Op een gegeven moment moest ze even gaan zitten en netjes wachten op het commando vrij en daar ging ze weer. Kaala kreeg er geen genoeg van!

 

De trainer was onder de indruk hoe Kaala meeteen oppikte en maar enkele correcties nodig had, ze snapte gelijk wat de bedoeling was. Hij zij dat er maar weinig honden zijn die het voor de eerste keer zo goed doen.

 

Foto's en filmpje

 

Op zondag 30 oktober mochten Kaala, Maria en nu met Ralph weer langskomen. Eigenlijk is er een wachtlijst bij het schapendrijven, maar de trainer is zo geinteresseerd in Kaala dat hij ons er graag bij heeft. Nou daar zegt Kaala natuurlijk geen nee tegen!

 

Foto's en filmpje

 

(bovenstaande tekst is een korte samenvatting van de verhalen die Maria ons stuurde)

 
Vorige pagina