De besneeuwde akkers van Klostermoor behoren op dit moment tot ons uitlaat gebied. Het gemak dit tenslotte niet alleen de hond maar ook de mens. Je loopt de poort uit steekt de straat over en je bent er.

 

Merlin raakt er zo opgewonden van dat hij instaat is de akker te gaan ploegen, maar ook voor een graafneuroot als hij is de grond op dit moment te hard. Tot zijn grote opwinding vindt hij dan een stok en dan is alles goed. Gelukkig maar want dat achter hem langs een groep reeŽn rende ontging hem volkomen.

 

Xerus is altijd op zoek naar eten en veldmuizen, die vindt hij heel lekker. Hoewel hij erg zijn best deed heeft hij er geen te pakken gekregen. Gelukkig maar want als hij ze opeet klinkt dat nogal akelig, alsof iemand een mond vol chips probeert door te slikken.

 

Zaza doet altijd een warming-up voor ze de poort uit gaat. Ze rent een aantal keren met haar bal de oprit op en neer. Eenmaal buiten de poort volgt ze natuurlijk vooral de sporen die Merlin en Xerus hebben achter gelaten. Dat alleen al zorgt ervoor dat ze de hele wandeling rond stuitert.

 
 
Vorige pagina